Vervelen is niet erg

Het is vrijdagmiddag, de kinderen zeggen de juffen, meesters en klasgenootjes tot ziens, “tot over zes weken” !!

Zes weken, denk ik ineens geschrokken. Ik kijk al een tijd uit naar de zomer vakantie maar ineens is het toch ook een schrik. Zes weken is best lang, stel ze weten straks niet wat ze moeten gaan doen? Of ze krijgen geen vriendjes op de camping? En dan, wat moet ik dan? Ze gaan vermaken?

Verveling wordt vaak gezien als een probleem dat men wilt oplossen. Dus de ouder bedenkt allerlei activiteiten voor het kind, die het kind dan misschien allemaal af slaat. Waardoor de ouder nog meer gaat bedenken en gefrustreerd raakt, want het kind wilt niets doen.      Zou het je lukken om hier anders naar te gaan kijken? “vervelen is niet erg”.      

Als kinderen zich vervelen zijn ze in hun hoofd druk bezig. Ze zijn even moe of willen hun gevoel een plekje geven. Die verwerkingstijd kan goed voor ze zijn. Als jij, als ouder, dan hard aan het werk gaat en met allerlei oplossingen komt, kan dit de creativiteit van het kind af remmen. Rondhangen en zoeken, kan juist zorgen voor inspiratie om weer wat te gaan doen. Je zal verstelt staan, van de plannen die kinderen ineens bedenken om te gaan doen!

Kom maar op met die 6 weken vakantie, we zijn klaar om ons te gaan vervelen!!!

Ga terug