Luizenmoeder

Ik ben luizenmoeder, en na elke vakantie is het weer tijd om de hele klas te inspecteren op deze beestjes. Ik denk aan de luizen en meteen krijg ik jeuk, gigantische jeuk op mijn hoofd. Die jeuk is er echt! Ik weet zeker dat jullie, lezers, deze jeuk ook meteen kunnen krijgen als jullie aan kriebelende beestje denken. Het betekend dus dat het brein ervoor zorgt dat je ineens dingen kan voelen met je lichaam. Het brein is dus reuze sterk.

Lichaam en geest staan dus in verband met elkaar. Dat weten we al lang. Als ouder kan je je in de opvoeding richten op positiviteit in de opvoeding. Hoe meer er NIET en NEE in de zinnen voorkomen, hoe negatiever kinderen kunnen worden. Deze negativiteit kan zich gaan richten op het lichaam, dus kinderen kunnen bijv. buikklachten/eetproblemen/zindelijkheidsproblemen krijgen. Samen met ouders ga ik op ontdekking om hun zinnen om te buigen, zodat ze zichzelf positief kunnen richten tot hun kinderen. Hierdoor worden kinderen vaak een stuk gelukkiger, en dat merkt het lichaam heel snel op. 

Ik sta in de klas van mijn zoontje om te zoeken naar eventuele luizen op de hoofdjes van de kinderen, ik heb geen jeuk want ik voel me blij als ik die lieve gezichten van de kinderen zie!

Ga terug