Hoog in de Bergen!

Volgende week gaan we op ski vakantie. Mijn dochter gaat op ski les, hoog in de bergen. Stel ze is bang in een ski lift? Of stel je voor ze gaat te hard en ze kan niet meer stoppen? De gevoelens zullen weg gaan als ik haar niet op ski les zal doen. Hiermee nemen deze angstige gevoelens de regie en wat ontneem ik dan mijn dochter?

Afgelopen week kijk ik beelden terug met een angstige moeder en haar gevoelige dochter. Deze beelden heb ik de week er voor van ze gemaakt. Het is inmiddels lastig uit elkaar te halen welke angsten bij kind horen en welke van moeder zelf zijn. Tijdens het terug kijken van de beelden, ziet moeder hoe dochter haar spiegelt. Moeder wordt zich bewust hoe haar dochter haar angsten onbewust overneemt. We gaan samen aan de slag met moeder haar zelfvertrouwen, zodat dochter deze ook weer kan gaan voelen. Moeder loopt met opgeheven hoofd mijn kamer uit.

Met dit gesprek in mijn achterhoofd, denk ik nog eens aan onze ski vakantie van volgende week. En bedenk me dan met opgeheven hoofd ; wat heerlijk mijn dochter mag en kan lekker gaan skiën, hoog in die mooie, prachtige Bergen.

Ga terug