Omgaan met negatieve gedachten

Omgaan met negatieve gedachten

Amy en haar moeder komen al geruime tijd bij mij in mijn praktijk. Amy vindt zichzelf dik en lelijk. Ze wil vaak niet naar school. Haar moeder werkt elke ochtend keihard om haar naar school te krijgen. Ze is met haar beste bedoelingen, steeds aan Amy aan het vertellen dat ze echt heel mooi is. Amy blijft last houden van negatieve emoties.

Veel jongens en meisjes, en ook volwassenen hebben regelmatig last van negatieve emoties. Ze vinden zich vergeleken met anderen minder goed en leuk. Die gedachten kunnen kinderen vreselijk onzeker maken. Ze belanden in een negatieve cirkel.

Ik leer de moeder van Amy dat het belangrijk is, om als ouder je kind uit te leggen dat ze niet de enigen is met deze gedachten. Hierdoor maak je het normaler voor je kind en voelt hij/zij zich minder alleen in hun gevoelens.

Daarnaast is het belangrijk kinderen te leren de gedachten ruimte te geven, en niet door de nare gedachten hard weg te stoppen of er mee in gevecht te gaan.

Door de gedachten ruimte te geven, gaan ze minder overheersen en krijgen kinderen weer meer vertrouwen in zichzelf en is er meer ruimte voor positiviteit.

Amy haar moeder is gestopt met mee te vechten met de negatieve gedachten van Amy. Ze luistert naar Amy en helpt Amy haar gedachten te ordenen en ruimte te geven. Al vrij snel ging het beter met Amy en nu gaat ze weer met veel plezier naar school!

Ga terug