Herkennen jullie het?

Herkennen jullie het?
De decembermaand is een gezellige periode waar we allemaal naar uitkijken, maar daarnaast is er door de drukte van de feestdagen ook regelmatig spanning. Omdat het vaak een maand is vol verplichtingen en regelzaken.
Ook ik loop soms over door de hoeveelheden regelzaken: Surprise hier, Sinterklaasviering daar, hoe plannen we de Kerstdagen? Door de stress raak ik sneller geïrriteerd, waar mijn medebewoners op hun beurt ook weer gespannen op reageren.
Wat kun je met elkaar gaan doen als de spanning oploopt?
Bewegen!!!
Beweging is heel belangrijk voor kinderen en ouders, omdat het zorgt voor de nodige ontspanning. Spanning kan zich namelijk opbouwen, wat kan resulteren in boze en of verdrietige buien bij kinderen.
Je kunt samen met je kind bewegingsspelletjes gaan doen thuis, om de spanning te verminderen. Zoals het aanspannen van je vuisten en daarna weer ontspannen. Dit herhaal je een aantal keer. Of samen heel hard gaan springen of stampen.
Gisteren waren we met elkaar in de woonkamer aan het springen. Ineens moesten we lachen en was onze boze bui meteen verdwenen als sneeuw voor de zon.

Springende feestdagen toegewenst!

Ga terug