Haastige spoed is…

Haastige spoed is…

Tussen mijn werkafspraken door moet ik mijn kinderen nog snel van school halen. Ik haast me en neem de bocht te snel, boem! Ik botst tegen de auto voor me. We zetten de auto’s langs de kant van de weg en dan vindt de afhandeling plaats. Ik schaam me en heb een rood hoofd. Te laat en boos op mezelf bereik ik uiteindelijk het schoolplein van mijn kinderen...

We hebben veel te maken met drukte in ons leven en de daarbij horende haast. Veel kinderen groeien hiermee op en zien niet anders bij hun ouders. Is er ook een alternatief? Kunnen we ze ook leren in rust dingen te ondernemen, en meer in het hier-en-nu te leven? Ik denk dat dit zeker mogelijk is.
Door bewust de tijd te nemen voor kinderen, en het tempo in je eigen communicatie en handelen aan te passen aan het tempo van je kinderen, zorgt voor rust bij de kinderen. Kinderen volgen en herhalen wat ze zeggen, zorgt ook voor rust, verbinding en duidelijkheid. Als kinderen zich fijn en rustig voelen, kunnen ze zich goed ontwikkelen.

Na deze stress dag, ervaar ik een leermoment. Ik ga de tijd, en daardoor de ‘spoed’, wat meer links laten liggen. Want haastige spoed is zelden goed!

Ga terug