Geluksgevoel op vakantie

Geluksgevoel op vakantie

“Waarom wil ik eigenlijk op vakantie?” vroeg ik me in het begin van onze vakantie vertwijfelt af. Twee hele dagen in de auto gereden, moe op de camping aangekomen en in de bloedhitte onze tent opgezet. De dagen die volgden waren onrustig en we sliepen kort vanwege de warmte en het lawaai.
Mijn voorstel na een aantal dagen zweten was: "Laten we naar huis gaan en gewoon weer verder gaan met waar we gebleven waren voordat we op vakantie gingen".

Ruim 1,5 week later ben ik blij dat ik niet geluisterd heb naar mijn negatieve gevoelens.
We zijn allemaal tot rust gekomen, minder moe en gespannen en leven vooral in het hier-en-nu; spelletjes spelen, wandelen en zwemmen... Heerlijk.

Vakantie in binnen- of buitenland is goed voor het geluksgevoel van kinderen en hun ouders.
De stoffen die vrijkomen door het genieten, zorgen ervoor dat het stressniveau van kinderen naar beneden gaat en ze zich open kunnen stellen voor creativiteit. Vakantie versterkt de familieband en er worden nieuwe herinneringen met elkaar gemaakt.
Door af en toe lekker in de natuur te zijn, zorgt dit voor een betere concentratie van het kind maar zeker ook van de ouder.
Ook op sociaal vlak kan er een hoop veranderen. Zo ontstaan er nieuwe vriendschappen tussen kinderen.

De eerste dagen ben ik gelukkig alweer vergeten, want ook ik ben lekker in mijn element op de camping in Zuid-Frankrijk.

Fijne zomer allemaal!
 

Ga terug